Download (PDF, 527KB)

Download (PDF, 535KB)

Download (PDF, 498KB)

Download (PDF, 884KB)

Download (PDF, 480KB)

Download (PDF, 528KB)

Download (PDF, 283KB)

Download (PDF, 629KB)

Download (PDF, 643KB)

Download (PDF, 508KB)

 

Vă informăm că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a lansat aplicaţia de urgenţă „Apel 112” pentru telefoane mobile, care permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul iniţierii apelului către Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) 112. Astfel, pe baza informaţiilor de localizare, intervenţia agenţiilor specializate (Serviciul de Ambulanţă, Poliţie, ISU-SMURD, Jandarmi, Salvamont) din cadrul SNUAU este mai rapidă şi mai eficientă, crescând astfel şansele de salvare ale apelantului. Aplicaţia permite transmiterea localizării apelanţilor 112 atunci când apelul de urgenţă este generat dintr-o reţea naţională de telefonie mobilă

„Apel 112” este o aplicaţie pentru telefoanele mobile cu sisteme Android şi iOS, capabilă să genereze informaţia de localizare şi să transmită poziţia geografică a telefonului.
Aplicaţia foloseşte conexiunea de date (internet) şi serviciul de localizare ale telefonului mobil (GPS) pentru a transmite către sistemul informatic al serviciului de urgenţă 112 informaţia de localizare în format AML (Advanced Mobile Location), conţinând coordonatele geografice ale telefonului mobil ale apelantului.
Aplicaţia este gratuită şi poate fi descărcată pe telefoane din magazinele de aplicaţii Google Play şi App Store şi nu necesită înrolarea utilizatorului într-un sistem informatic al Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă.
La accesarea aplicaţiei, pe ecranul telefonului se afişează latitudinea şi longitudinea corespunzătoare poziţiei geografice în care se află acesta, cu o rezoluţie de cel mult 5 zecimale, ceea ce echivalează cu o precizie de 1,1 metri la sol. La acţionarea butonului Apel 112, aplicaţia va extrage şi transmite informaţia de localizare în sistemul informatic al SNUAU, printr-un mesaj de date ce conţine informaţia de localizare (sau două, în cazul în care apelantul are un telefon dual SIM şi a completat în aplicaţie ambele numere de telefon), prin protocolul de transfer „https”.

Prelucrarea informaţiilor de localizare GPS recepţionate în sistemul informatic al SNUAU va avea la bază asocierea acestora cu apelurile primite la numărul de urgenţă 112 de la acelaşi număr de telefon care a generat mesajul transmis prin protocol „https” (similar cu prelucrarea informaţiei de localizare primară de tip „cell ID”). Dacă informaţia de localizare nu este transmisă automat în sistemul 112, coordonatele pot fi transmise verbal de apelant şi introduse şi poziţionate manual pe hartă, de către operatorul 112.

Puteţi descărca aplicaţia de mobil pentru telefoanele ce utilizează Android, din Magazinul Google Play, accesând următorul link: Google Play apel 112

Puteţi descărca aplicaţia de mobil pentru telefoanele ce utilizează iOS din Magazinul Apple Store, accesând următorul link: Apple Store apel 112

Download (PDF, 396KB)

Download (PDF, 544KB)

Download (PDF, 361KB)

Download (PDF, 406KB)

-IMPOZITELE ȘI TAXELE LOCALE ÎN COMUNA TARNA MARE PENTRU ANUL 2019 S-AU MODIFICAT  CONFORM HCL 7/29.01.2019
-PENTRU PLATA PÂNĂ LA DATA DE 1 APRILIE 2019 A IMPOZITULUI PE CLĂDIRI, TEREN ȘI PE MIJLOACELE DE TRANSPORT, SE ACORDĂ O BONIFICAȚIE DE 10%

Stimați cetățeni ai comunei Tarna Mare, potrivit Legii nr. 227/2015 de aprobare a Codului Fiscal cu modificările și completările ulterioare, Consiliul local Tarna Mare a adoptat HCL nr. 7/29.01.2019 privind aprobarea impozitelor, taxelor, taxelor speciale pentru anul 2019 cu o majorare de indexare a ratei inflatiei de 1.34%. Totodată, potrivit art.462 alin.(2), art.467 alin.(2) și art.472 alin.(2), se acordă bonificația de 10% pentru persoanele care achită impozitul pe clădiri, teren și pe mijloace de transport până la data de 1 aprilie 2019.

Cu respect,
Primarul comunei Tarna Mare
prof. Mariana Monica SOBIUS

ANUNȚ DE INTERES LOCAL

             Primaria Tarna Mare în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Satu Mare și Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare informaza cetățenii comunei că în ziua de joi, 21 iunie 2018 în intervalul orar 8.30 – 11.00 există posibilitatea de a dona sange.
Cetățeni cu vârsta între 18-60 de ani se pot prezenta in intervalul orar mai sus mentionat la Sala de Sport a comunei unde se va face recoltarea.

         Donatorii vor beneficia de următoarele:
– Un set de analize gratuite;
– Posibilitatea efectuarii si a altor analize gratuite;
– O zi libera de la serviciu in cazul angajatilor cu carte de munca;
– 7 bonuri de masa în valoare de aproximativ 65 lei.

„Viața este un dar pe care îl merităm numai atunci când îl dăruim”

Primar,
Prof. Mariana-Monica SOBIUS